Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-07-28

Säkra molntjänster

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bakgrund
--------------------------------------------
BizIntel är ledande inom utveckling och tillhandahåll av business intelligence molntjänster. Vi erbjuder idag en total BI-portal i molnet med ett flertal integrerade BI-mjukvaror för att kunna tillgodose kundens behov. Att bygga BI-lösningar i molnet är en utmaning som till mycket består i att hålla en hög säkerhet samtidigt som tillgängligheten skall nå upp till kundskrav. Läs mer på biss.bizintel.se.

Syfte
--------------------------------------------
Syftet med detta examensarbete är att studera säkerhet inom molntjänster. Målet är att förstå alla aspekter som kan påverka säkerheten inom molntjänster och hur detta kan appliceras hos oss på BizIntel. Examensarbetet består av två delar, en teoretisk och en praktisk. Den första delen kommer studenten att studera state-of-the-art inom säkerhet för molntjänster. Dessa teorier ligger sedan till grund för att utvärdera våran miljö och identifiera områden som går att förbättra samt designa lösningar på dessa förbättringar och implementera en prototyp. Leverablerna är en teknisk rapport samt prototypen. Examensarbetet kommer att utföras hos BizIntel i Stockholm heltid under 20 veckor (30 hp) och påbörjas snarast möjligast.

Kvalifikationer
--------------------------------------------
Vi söker efter en M.Sc. student med intresse inom data säkerhet och molntjänster. Du bör ha en god förståelse för hur bl.a. proxyservrar, webservrar, applikationsservrar, och databaser fungerar. Implementering av prototypen kräver programmeringskunskaper. Kunskaper inom business intelligence och data warehousing är ett plus.

Ansökan
--------------------------------------------
Vi önskar följande: ett kort personligt brev, betyg på avlustade kurser (B.Sc. and M.Sc.) samt ett CV. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan snarast möjligast till [email protected] Om du har några frågor går det även bra att maila dessa på samma adress.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.