Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-08-08

Produktinnehåll och ekotoxikologisk undersökning

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag: Mercari
Företaget bedriver import primärt från Kina. Oftast sker importen på uppdrag av olika kunder som själva inte har tillräckliga resurser. Företaget står nu i begrepp att ta in några egna produkter inom kategorin ekologisk hudvård och kosmetika.

Uppgift:
Mercari står i begrepp att eventuellt ta in en serie nya och spännande hygienartiklar där den rengörande funktionen kommer från en naturprodukt, mest känd som tvättnöt. Inför försäljningsstart vill Mercari ha hjälp med att ta reda på mer om innehållet och eventuella miljöfördelarna med dessa produkter med fokus på schampo och/eller tvål. Uppgiften är tvådelad. Del ett är att utifrån information om produktens innehåll undersöka om de innehåller några av de ämnen som ofta lyfts fram som miljöproblem i samband med denna typ av produkt, t ex parabener. Del två handlar om att analysera produkten utifrån en ekotoxikologisk synvinkel. Har produkten t ex någon mutagen eller hormonell påverkan. Här finns stora möjligheter för dig som student att välja metoder för detta i samråd med handledare och kontaktpersonen på Mercari.

Förkunskaper
Kunskaper inom ekotoxikologi och grundläggande kemi

Omfattning
Examensarbetet omfattar 15- 30 hp och kan anpassas till både kandidat- och masternivå.

Ort
Herrjunga

Reseersättning inom Västra Götaland
Ja, tas upp med företaget vid projektstart.

Kontaktperson Miljöbron
Maria Rydberg, 0732-70 55 73

Ansökan
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.