Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-08-17

Nyetablering av deponi i Moldavien

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Två stycken examensarbetare sökes till ett verkligt och aktuellt fall i Moldavien. Huvudstaden Chisinau behöver ett nytt hållbart avfallssystem som klarar av EU:s riktlinjer. Det bor 1,2 miljoner i regionen och mängden avfall är cirka 400 000 ton/år.

Som exjobbare tar du fram rekommendationer för tillvägagångssätt, nödvändiga investeringar och tidsramar. Inom examensarbetet kan följande kategorier beaktas: farligt avfall, WEEE, energiåtervinning, producentansvar, källsortering och biologisk behandling. Du kommer att samarbeta med Borlänge Energi AB:s partners, bland dem Hifab, Åf, Stena, Ecoenergy, Usitall och Sweco. Erfarenhet av liknande projekt finns.

Examensarbetet utförs med hjälp av Borlänge-Energi som har samarbetat med utländska kommuner inom miljöområdet sen 90-talet. Borlänge-Energi har haft ett flertal examensarbetare i Asien och Sydamerika från bland annat KTH och Uppsala Universitet. MFS-stipendie från SIDA för ska sökas för dessa examensarbeten.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.