Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-08-17

Stängning av avfallsdeponi i Moldavien

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Två stycken examensarbetare sökes till ett verkligt och mycket aktuellt fall i Moldavien. Huvudstaden Chisinau behöver ett hållbart avfallssystem, där den gamla deponin ska stängas och klara av EU:s riktlinjer. Det bor 1,2 miljoner i regionen och mängden avfall är cirka 400 000 ton/år.


Som exjobbare tar du fram rekommendationer för avslutning och täckning av den gamla deponin. Rekommendationer som ska tas upp är tillvägagångssätt, nödvändiga investeringar, tidsramar med mera. Inom examensarbetet kan följande kategorier beaktas: farligt avfall, WEEE, energiåtervinning, producentansvar, källsortering och biologisk behandling. Du kommer att samarbeta med Borlänge Energi AB:s partners, bland dem Hifab, Åf, Stena, Ecoenergy, Usitall och Sweco. Erfarenhet av liknande projekt finns.


Examensarbetet utförs med hjälp av Borlänge-Energi som har samarbetat med utländska kommuner inom miljöområdet sen 90-talet. Borlänge-Energi har haft ett flertal examensarbetare i Asien och Sydamerika från bland annat KTH och Uppsala Universitet. MFS-stipendie från SIDA för ska sökas för dessa examensarbeten.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.