Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-08-26

Avancerad cache-hantering för karttjänster mha Carmenta Server

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Carmenta erbjuder produkter och utvecklingstjänster inom geografisk informationsteknik för krävande affärskritiska system. Våra kunder finns främst inom försvars-, säkerhets- och myndighetssegmenten.

Carmentas teknik för nätbaserade karttjänster, Carmenta Server, har funktionalitet för mellanlagring (cachning) av färdiga kart-tilar för att optimera serverutnyttjande och prestanda. Carmenta Server hanterar i realtid uppdelning av kartdatat i kart-tilar samt distribution av dem över nätet och cache-innehållet skapas dynamiskt och med hög effektivitet från kartdata ur en eller flera datakällor och med stöd för en mängd olika format.

Examensarbetet ska flytta fram gränserna ordentligt för teknologin kring smart och effektiv kart-cachning. Arbetet ska göras i form av kartläggning av de senaste forskningsrönen, framtagning av kreativa förslag på förbättringar till Carmentas existerande serverteknik samt genom protypkodning för de potentiellt mest lovande idéerna som proof-of-concept.

Exempel på områden som kan undersökas: funktionalitet och verktyg för hel eller partiell förpopulering av cache-innehållet; populering av cache från flera kartnättjänster; partiell uppdatering av cache-innehållet baserat på geografisk utsträckning, användningsmönster, lagerindelning etc; stöd för transaktionsbaserad uppdatering av cache-innehåll under drift; distribuerad eller mobil cache-hantering med stöd för uppdatering från central cache-tjänst.

Kvalifikationer:
* Du studerar till civilingenjör/MSc inom datateknik/IT
* Du är driven inom programmering
* Du har goda kunskaper i svenska och engelska
* Du är svensk medborgare

Övrigt:
* Kan påbörjas omgående
* Skicka frågor eller ansökan med CV och betygsutdrag till: [email protected]
* Arbetet genomförs på plats hos Carmenta i Stockholm
* Ekonomisk ersättning ges

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.