Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-09-26

Plattformsoberoende Single Sign On autentisering för samarbetande organisationer med hjälp av claimed-based authentication och ADFS

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Det har mer och mer växt fram ett behov av att ha en gemensam autentisering hos organisationer. Ju större applikationsbas desto större hantering blir det när en ny användare presenterar sig eller avregistrerar sig i domänen. Det har även visat sig i ett flertal fall att organisationer vill ha autentisering utanför sina egna domäner och sätter upp betrodda aktörer, exempelvis är samarbetet med Landstinget och Apoteket en sådan för bland annat E-recept. Det har även det senaste året växt fram ett behov att kunna autentisera sig mot molntjänster och förhindra otillåten användning.

Utifrån detta kan man härleda att det finns behov att ta fram en arkitektur som tillåter att man autentiserar sig på ett ställe och kommer åt de applikationer och system som en person och dess roll skall ha. Arkitekturen skall även tillåta flera typer av plattformar att autentisera sig (Mac/Windows/Linux/Unix/SmartPhones) och inte begränsa sig till en specifik. Det skall även vara så pass lätt att användaren inte märker av att det sker autentisering(förutom vid första inloggningen) mellan applikationsparter medan det samtidigt skall vara säkert att personen är den han/hon utger sig att vara.
Läs mer i bifogat dokument.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.