Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-10-14

Examensarbete strukturteknik: Utveckling av metodik för koppling mellan lokal och global FEM

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Examensarbete inom strukturteknik: Utveckling av metodik för koppling mellan lokal och global FEM.


Arbetsplatsen
Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Sektionen för militär skrovhållfasthet är en del av området Strukturteknik och ansvarar för hållfasthetsdimensioneringen av strukturen på våra militära flygplan, i första hand i vad gäller vidareutvecklingen av JAS39 Gripen men även för exempelvis utvecklingen av UAV-systemet Neuron.
Vi har nu ett uppdrag till examensarbete för studerande ingenjörer att söka.
Beskrivning av uppdraget

Vid detaljdimensionering av strukturkomponenter mhj av FEM är kvaliteten på randvillkor avgörande för resultatet. Uppdraget syftar till att utveckla metodik för integrering av lokala förfinade FE-modeller av strukturkomponenter i den globala FE-modellen av JAS39 Gripen. Olika ansatser för lastpåläggning och randvillkor kommer att analyseras och utvärderas, resultatet kommer även att jämföras med provresultat.


Meriter och kvalifikationer

Till vårt examensarbete söker vi drivna ingenjörer med teknikintresse och förmåga att snabbt sätta sig in i uppgiften samt har en stor vilja att lära.

Fördelarna med att göra ditt examensarbete hos oss på Saab Aeronautics är att du får arbeta inom ett högteknologiskt område och samtidigt får en inblick i det praktiska arbetet inom hållfasthet.

Förutom kunskap i hållfasthet, mekanik och FEM så bör du som söker ha god förmåga att kunna uttrycka dig verbalt och i skrift. Erfarenhet av kommersiella FE-verktyg som MSC Nastran/Patran eller Hyperworks är meriterande.


Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan och ta gärna en kontakt om du undrar något.
Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.


Att arbeta på Saab (denna text kommer automatiskt via rekryteringssystemet)
Saab är ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi är stolta över att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, något som alla medarbetare bidrar till.

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar som sträcker sig från militärt försvar till civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter och utvecklar, anpassar och förbättrar ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov. Saab har 13 300 medarbetare. Försäljningsintäkterna uppgår till 23 miljarder kronor. Forskning och utveckling motsvarar nära 20 procent av omsättningen.

Marcus Henriksson,[email protected] 013 -180311
Lars Djärv, [email protected], 013-181049  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.