Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-11-09

Examensarbete inom Social Media och Business Intelligence

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Brightpoint Inc. söker två studenter som vill göra sitt examensarbete inom Social Media och Business Intelligence (BI). Brightpoint befinner sig i en bransch där tekniktrender och olika livsstilsfenomen har stor påverkan på vilka produkter som blir framgångsrika. För att öka förståelsen för sambanden mellan försäljning, marknadsföring och ”teknikhyper” tror vi att information från Social Media – exempelvis Twitter och Facebook – kan vara värdefull.

Syftet med examensarbetet är att utforska eventuell affärsnytta av Social Media för Brightpoint genom att främst utveckla en BI-prototyp som kombinerar information från olika sociala media med annan data som Brightpoint har tillgång till. Handledare från BI-teamet tillsammans med en referensgrupp från försäljnings- och inköpsorganisationen ger kontinuerlig feedback under arbetets gång. Brightpoints BI-team använder några av de ledande teknikplattformarna på marknaden så som exempelvis QlikView vilket studenterna kommer få utbildning i. Efter genomfört examensarbete utgår betalning.

Vi ser gärna ser att du behärskar .Net, C# . Kännedom om QlikView är ett plus.

Frågor besvaras av Philip Eriksson (+46 733 75 04 82)

Ansökan, CV och kort motivering skickas till Philip.Eriksson [at] Brightpoint.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.