Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-12-16

Ett exjobb som kan gör skillnad - för dig som vill ha en utmaning och hjälpa till att spara energi.

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Signalanalys i en energibesparingsprodukt.

Mängden elenergi som frigörs genom besparingar kommer sannolikt att överstiga den totala mängden elenergi från alla nya elenergikällor som vindkraft, solenergi, vågenergi etc. Besparingar är alltså den största och viktigaste ”nya” elenergikällan.

Perific Technologies arbetar med ta fram lösningar som hjälper villaägare, lägenhetsboende och små och mellanstora företag att spara elenergi.
Produkten är så enkel att hantera så att den kan installeras och användas av alla som har normal datorvana. Med de verktyg som EnergyWatch erbjuder kan användaren analysera och förstå de olika delarna av sin elförbrukning, enkelt hitta eltjuvarna samt spara el och pengar.

Tillsammans med Vattenfall har Perific Technologies tagit fram produkten EnergyWatch som idag sälj på marknaden.

I EnergyWatch så mäts (med hög precision) och analyseras den totala elförbrukningen i huset (eller lägenheten/företaget). Den totala elförbrukningen analyseras och återkommande mönster identifieras. Dessa återkommande mönster är direkt relaterade till olika elförbrukande apparater/utrustningar. Med lite ytterligare analys/arbete kan då användaren få information om hur mycket elenergi en specifik apparat/utrustning förbrukar.
Redan idag kan EnergyWatch hitta flera typer av enskilda elförbrukare i hemmet genom att identifiera återkommande mönster i totalförbrukningskurvan. I exjobbet kommer ni att med vår handledning vara de som tar fram algoritmer som hanterar flera typer av apparater/utrustningar.

Ni är två personer som vill göra detta Ex-jobb tillsammans. OBS Vi vill inte ha enbart en person – ni måste vara två!
Ni är intresserade av energifrågor, har goda programmeringskunskaper (C#), har sannolikt ett intresse för och goda kunskaper i signalanalys och uppskattar att arbeta i ett litet kreativt företag med högt till tak.
Det är en fördel om ni är väl bekanta med Visual Studio och Matlab.  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.