Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2012-01-16

Skapa QlikView applikation som skapar affärsvärde!

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Din arbetsplats
Byggmax AB startades 1993 och omsatte 2010 drygt 2,8 miljarder kronor. Byggmax har sedan starten haft en affärsidé som bygger på att vara Sveriges bästa och billigaste alternativ när konsumenten ska köpa byggmaterial av högsta kvalitet. Genom att ha närmare 90 butiker inom Norden med gemensamt inköp kan Byggmax erbjuda mycket konkurrenskraftiga priser till konsumenterna. Företaget expanderar kraftigt i dagsläget och kommer i år att öka ytterligare ca 5 butiker i Norden.

Byggmax står inför en del förändringar med syfte att effektivisera organisationen och då främst IT-stödet. I dagsläget sker all IT-hantering från huvudkontoret i Solna och är ständigt i en expanderande fas. Allt detta gör att det finns ett stärkt behov av olika utvecklingsprocesser som tydligt leder till säkra och stabila IT-system.

Din roll
Med detta som grund söker vi någon som kan förbättra och vidareutveckla vår befintliga Qlikview-miljö. Du kommer att behöva lära dig och förstå vad ”business intelligence” är och vilket värdet den skapar för ett företag. Samtidigt kommer du att få utveckla en eller flera applikationer vars syfte är att skapa informationsöversikter och/eller beslutsunderlag för en eller flera inom företaget.

Arbetets omfattning
• Lära sig att utveckla i mjukvaran Qlikview (lära sig mjukvarans ”språk”)
•Ta fram en eller flera applikationer i mjukvaran QlikView. Omfattning bestäms i samråd med dig som sökande. Det betyder att du själv i samråd med oss bestämmer en omfattning och mål med arbetet
•Skriftlig rapport
•Muntlig redovisning

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som studerar till civilingenjör eller motsvarande utbildning inom datalogi/IT och befinner dig i slutet av utbildningen. Du har ett passionerat intresse för teknik, begåvning utöver det vanliga och har troligen mycket goda studiemeriter. Du har goda kunskaper i både svenska och engelska.

Vi värdesätter engagemang och en utåtriktad och kreativ personlighet. Du brinner för att lära dig ny teknik och ta till dig domänkunskap och delar gärna med dig av dina kunskaper till både kunder och medarbetare. På detta sätt skapar vi tillsammans ett kunskapsföretag där du blir en viktig del.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.