Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2012-02-06

Skapa on-line fortbildning för lärare i kemipedagogik baserat på existerande bild och videomaterial

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Jag försöker hitta några duktiga studenter som vill vara med och skapa en distansutbildning för lärare i kemi. Mycket bild och videomaterial finns. En del kompletteringar kan bli aktuella men det handlar mer om att organisera och redigera det material som finns och göra ett bra upplägg på själva utbildningen i samverkan med oss.

KemiBrickan är en succéartad metod för att väcka intresse för kemiundervisning från Åk 7 och uppåt. Ett informationsblad från en av våra vanliga kurser bifogas.

I arbetet kommer ingå att intervjua forskare och lärare som har tagit fram en reflekterande och elevmotiverande undervisningsteknik i kemi och skapa kursmoduler som ska kunna följas via nätet stegvis.

Kanske ett ett dylikt projekt skulle kunna ske i samverkan med lärarutbildningsprogrammet där lärarstudenterna kan lägga upp en pedagogiskt manus och studenter från medieprogrammet står för utformningen?

Jag arbetar på uppdrag av Inger Pilebro-Mellgren (70 år och tidigare forskare vid pedagogiska institutionen Göteborgs Universitet) som i dagsläget förmedlar sitt pedagogiska material genom Vetgirot.se.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.