Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2012-02-13

5 spännande exjobb

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Utvärdering av NoSQL-databaser
Vi vill göra en utvärdering och få praktisk erfarenhet av NoSQL-databaser som t.ex. MongoDB och OrientDB. Decerno är specialister på databaser och har djup kunskap på bl.a. Oracle, SQL Server och PostgreSQL. Nu vill vi titta på inom vilka typer av tillämpningar NoSQL-databaser kan vara ett bra alternativ.

Webb-klient till JavaSD
JavaSD är Decernos egen Java-plattform. Nu vill vi ta fram ett nytt presentationslager för web för JavaSD. Merparten av dagens lösningar byggs i Swing.

Plattform för Business Intelligence på karta
Decerno arbetar mycket med Business Intelligence, BI, och Geografiska informationssystem, GIS. Nu vill vi koppla samman vår kartplattform Gismo med ett BI-verktyg för att visa resultat av analyser på kartan. Båda är baserade på öppen källkod.

Mobil klient till PLM-system
Decerno utvecklar ett PLM-system kallat Sensei. I systemet håller vi reda på mycket komplex produktinformation och konfiguration. Till detta system vill vi nu i samarbete med en av våra kunder ta fram en mobil klient.

Synkronisering av data mellan CMS
För vårt systerbolag MittBygge vill vi titta på möjligheten att synkronisera data mellan olika CMS-plattformar. MittBygge har en site med information om bygglov. Kommuner som är kunder till MittBygge vill kunna hämta information från denna site och publicera på sin egen. Grundbehovet är alltså att kunna abonnera på information från en site som ska publiceras på en annan.

Intresseanmälan: Michael Åkerman, [email protected], 070-834 03 76

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.