Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2012-03-20

Gör exjobb om BI i en spännande bransch

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Brinner du för att skapa upplysning ur kaos?
Drivs du av nyfikenhet och upptäckarglädje och gillar du att lösa problem?
Kan du tänka dig att påbörja yrkeslivet i en konsultroll?

Vi söker en eller två personer för ett examensarbete om business intelligence (BI). Vi är verksamhetskonsulter med stora kunder inom fastighetsbranschen.

Exjobbet innebär att undersöka och utveckla metoder för att använda tekniker inom business intelligence (BI) till att analysera och förbättra driften i avancerade byggnader. Målet är att ge kunder med större byggnadsbestånd en bättre överblick över funktionerna i byggnaderna, exempelvis energianvändningen i relation till önskad funktion.

Du är med och utvärderar produkter för BI som är baserade på öppen källkod. Utvärderingen ska omfatta hela förädlingskedjan: utvinning och transformering, datalager, analys, rapportgenerering och dashboards samt integration med andra presentationsverktyg.

Datakällan innehåller driftdata med hög upplösning från system som styr och reglerar funktioner för uppvärmning, ventilation, belysning m.m. i ett större byggnadskomplex. Den akademiska uppgiften är att med hjälp av BI beskriva och analysera funktionen och energianvändningen i byggnadskomplexet, på ett intelligent sätt, via data ur byggnadsautomationssystemet.

Du eller ni kommer att arbeta självständigt med stöd från oss. Vi sitter vid Telefonplan, och vi kan stå för arbetsplatser.

God chans till jobb; vi står för utbildning
Området BI är under stark utveckling. Det är brist på kompetenta konsulter, så arbetsmarknaden är mer än lovande. Vi kan stå för att du får viss utbildning, online eller utomlands. Om resultatet blir gott vill vi gärna ersätta dig för arbetet.

För att du ska trivas med uppdraget är det bra om du har
• vana att programmera Java, eller fördjupad kunskap om andra programmeringsspråk
• erfarenhet av SQL och relationsdatabaser
• erfarenhet av att administrera operativsystem
• intresse för byggnadsautomation och installationsteknik.

Om du kan byggnads- och installationsteknik är det meriterande. Vi hittar gärna två personer som kompletterar varandras kompetens, där en kan IT och en installationsteknik.

Intresserad? Välkommen att skicka ditt cv och en beskrivning av dig själv och hur du ser på denna utmaning.

Hör gärna av dig om du har frågor! [email protected]

När vill du påbörja arbetet? Vi är flexibla och kan sätta igång från nu till augusti.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.