Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2007-02-08

Chokladens effekter. (AP)

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Nyckelord: Kemi, choklad, livsmedel

Bakgrund
Man får en känsla av en gammal lanthandel när man stiger in i gamla receptionen på Sätra Brunn. På hyllorna står äkta enbärsdricka och sylt, karamellstrutar och choklad. Men Önskebrunnen är mer än så. Vi säljer även cigarrer, kryddor och mycket annat. Dofterna slår emot en redan i dörren till vår mysiga lokal och sätter en speciell prägel på butiken.

Uppdrag
Vi säljer fin choklad av bästa sort, flera olika sorter. Men vi vill veta mer om choklad. Det sägs att choklad ger många olika effekter. Varför får man en kick av choklad, vilken är den kemiska effekten? Vet man att det innehåller antioxidanter och hur vet man det? Blir man kär och lycklig av choklad, hur då? Blir man gó och glá av choklad, och varför då? Finns det ett samband mellan choklad och dessa effekter som nämns ovan? Dessa funderingar och fler därtill skulle vi gärna vilja få svar på.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.