Exjobbsförslag från företag
Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.
Förslaget inkom 2002-11-20
Inverkan av ekologisk odling på proteinsammansättningen i vetekärnan
OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Ekologisk odling av olika grödor har visat sig påverka kvaliteten på
grödorna. I vete leder ekologisk odling ofta till försämrad bakningskvalitet. Samtidigt finns det indikationer på att ekologisk odling av vete leder till bättre nutritionella egenskaper hos vetet. I ett samarbete mellan kvarnindustrin i Sverige, Svalöf Weibull AB, SLU och Örebro universitet undersöks de nutritionella egenskaperna hos ekologiskt odlat vete i jämförelse med konventionellt odlat vete. I samband med dessa undersökningar finns också ett intresse att undersöka hur kärnproteinerna i vete påverkas av ekologisk odling i förhållande till konventionell odling.
Kärnproteinerna påverkar bakningskvaliteten hos vete men deras
sammansättning kan även inverka på de nutritionella egenskaperna genom
variation i essentiella och icke essentiella aminosyror.
Kolla även in Boutique Hotels Singapore,
Boutique Hotels Hong Kong,
Boutique Hotels Shanghai,
Boutique Hotels Dubai,
Boutique Hotels Los Angeles,
Boutique Hotels Denver,
Boutique Hotels Dallas,
Boutique Hotels Philadelphia,
Boutique Hotels Bath,
Boutique Hotels Santorini,
Boutique Hotels Portugal.
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.